Välkommen till SIH

SIH erbjuder yrkeshögskoleutbildningar i Stockholm, Malmö, Norrköping och på distans. SIH erbjuder behovsanpassade utbildningar av stort strategiskt värde som för deltagaren innebär ett steg i karriären. Välkommen till oss!

Våra utbildningar

Stockholm

Norrköping

Malmö

Distans

Korta kurser

Läs intervjuer med studerande och utbildare

Om SIH

SIH bildades 1999 av Bengt Dotevall och Claes Ringqvist tillsammans med Iterum verksamhetsutveckling.  De såg ett ökat behov av internationellt inriktade ekonomiska utbildningar i en allt mer globaliserad värld. Den första KY-utbildningen (numera YH) i Stockholm startades 2002 och året därefter startades ytterligare två utbildningar. 

Senaste nytt

1999

SIH bildades

SIH bildades i Stockholm och öppnade 2012 i Malmö.

2200

Söker till SIH varje år

Eftertraktade utbildningar.

97%

Får jobb efter examen

Ett steg i karriären.

3

Olika städer

SIH finns i Stockholm, Malmö och Norrköping. 

Ansök till SIH

1. Tryck på knappen ”Ansök nu” för att skickas vidare till ansökningsportalen där du skapar ett konto och fyller i din ansökan.

2. I din ansökan ska du bifoga ditt slutbetyg från gymnasiet och din snittpoäng.

Här kan du räkna ut ditt snittpoäng!

3. Se till att din ansökan är fullständig och att du bifogat alla dokument. Eventuella kompletteringar är ditt eget ansvar.

4. När du fyllt i allt korrekt och bifogat filerna så skickar du in din ansökan. När du gjort detta får du en bekräftelse på att vi mottagit din ansökan.

5. För dig som tar studenten under våren eller läser upp någon kurs (som är ett behörighetskrav) finns möjligheten att anhålla om att få komplettera senare, dock måste du uppge en motivering till varför du vill komplettera. Sista kompletteringsdatum är 17 juni.

För dig som inte uppfyller de formella kraven på behörighet eller särskild behörighet (till exempel grundläggande behörighet, svenska 2, engelska 6 eller matematik 2) men anser dig ha motsvarande kunskaper inhämtat på annat sätt kan du åberopa reell kompetens i din ansökan.

Du ladda ner formuläret kompetenskartläggning som Myndigheten för yrkeshögskolan tagit fram genom att klicka på länken nedan. För att vi ska kunna bedöma dina reella kompetens måste du fylla i och bifoga formuläret (tillsammans med kopior på betyg, intyg/bevis från kurser/utbildningar, arbetsgivarintyg, tjänstgöringsintyg, licenser, certifikat etc.) i din ansökan.

Här kan du ladda ner formuläret kompetenskartläggning!

Ett exempel på reell kompetens kan vara: Du saknar Engelska 6, du har tidigare arbetat för ett företag med engelska som arbetsspråk och anser dig ha motsvarande kunskaper. Du kan då gå in på Skolverkets hemsida och läsa kursmålen för kursen Engelska 6. För att styrka din reella kompetens behöver vi då någon form av underlag, t.ex. ett anställningsbevis/intyg där det framgår i vilken grad du använt engelska.

Ansökan stänger: 5 maj
Sista kompletteringsdag: 1 juni
Antagningsbesked: midsommarveckan

Efter sista ansökningsdatum behandlar ansökningskommittén din ansökan. Behöriga sökande rangordnas efter snittpoäng (betyg) och de 80 personer med högst poäng går vidare i processen. Om du går vidare blir du kallad till ett särskilt prov.

Antagningsbesked skickas ut i slutet av juni. Då framkommer vilka, ca 38 personer, som erbjudits en plats på utbildningen, vilka som får en reservplats samt vilka som inte blir antagna.

Om du har en utländsk gymnasieutbildning behöver du skicka in dina betyg till UHR (Universitets- och högskolerådet) för en bedömning. UHR ger dig då ett utlåtande över vad dina betyg motsvarar i det svenska utbildningssystemet. Det utlåtandet kan du sedan bifoga i din ansökan. Vänligen observera att handläggningstiden för tillfället är 2−4 månader, så skicka in din ansökan till UHR i god tid före sista ansökningsdag.

Här kan du hitta mer information om hur du ansöker till UHR om att få dina utländska gymnasiebetyg bedömda.

Antagningsbesked skickas ut i slutet av juni. Då framkommer vilka, ca 38 personer, som erbjudits en plats på utbildningen, vilka som får en reservplats samt vilka som inte blir antagna.

Sökande som har permanenta uppehållstillstånd eller uppehållstillstånd för studier kan antas till utbildningar inom yrkeshögskolan. Migrationsverket  kan svara på vad som gäller för sökande med andra typer av uppehållstillstånd.

Har du frågor eller funderingar angående våra utbildningar eller något annat du undrar över, vänligen mejla till info@sih.se.

Ansökan

Se vår video för att ta reda på hur ansökan går till. 

”En av de bästa utbildningar jag någonsin medverkat på! Jag rekommenderar starkt Säkerhetsskyddschefsutbildningen på SIH.”

Deltagare Diplomerad Säkerhetsskyddchef

”Det bästa med SIH är kontaktnätet man får av att plugga här. Många av våra kursledare är entreprenörer och sitter på många kontakter och därmed får du tillgång till så mycket.”

Studerande på SIH

”SIH har väldigt engagerad personal på skolan, det är alltid någon där om man vill prata och kursledarna i utbildningen har varit så engagerade.”

Studerande på SIH

Medlemskap och certifikat

SIH är en fullvärdig medlem i Yrkeshögskoleförbundet. YHF är en ideell organisation för långsiktig utveckling inom Yrkesutbildningar.

SIH är en kvalitetsauktoriserad utbildningsanordnare. Almega Utbildningsföretagen kvalitetssäkrar vuxenutbildning. Kvalitetsauktorisationen skapar trygghet för dig som ska gå en Yh-utbildning eller köpa en plats på en diplomutbildning.

Har du frågor?

Kontakta oss så berättar vi mer

Vill du komma i kontakt med oss? Kontakta vårt Stockholm, Malmö eller Norrköpingkontor, kontaktuppgifter finner du nedan.