Ansökningsportalen är öppen mellan 4 februari – 28 april 2019.

Så här ansöker du:
1. Tryck på knappen ”Ansök nu” för att skickas vidare till yh-antagning.se där du skapar ett konto och fyller i din ansökan.

2. I din ansökan ska du bifoga ditt slutbetyg från gymnasiet och din snittpoäng (snittbetyg). Du har även möjlighet att bifoga övriga handlingar, så som CV, kursintyg eller andra dokument.

3. Se till att din ansökan är fullständig och att du bifogat alla dokument. Eventuella kompletteringar är ditt eget ansvar.

4. När du fyllt i allt korrekt och bifogat filerna så skickar du in din ansökan. När du gjort detta får du en bekräftelse på att vi mottagit din ansökan.

5. För dig som tar studenten våren 2019 finns möjlighet att anhålla om kompletteringsmöjlighet.

Pil som pekar höger

Ansök

Ansökningsportalen är öppen mellan 4 februari - 28 april 2019.

Ansök nu

Vad händer sen?

Efter sista ansökningsdatum behandlar ansökningskommittén din ansökan. Behöriga sökande rangordnas efter snittpoäng (betyg) och de 80 personer med högst poäng går vidare i processen. Om du går vidare blir du kallad till ett särskilt prov.

För sökande till IT-säkerhetsspecialist i Stockholm skiljer sig urvalsprocessen från övriga utbildningar. Urvalet utgår helt ifrån ett särskilt prov. De sökande som är behöriga kallas till det särskilda provet, som äger rum i slutet av maj och början/mitten av juni. Provet består av tre delar och de sökande rangordnas efter totalt antal poäng.

Antagningsbesked skickas ut i slutet av juni. Då framkommer vilka, ca 38 personer, som erbjudits en plats på utbildningen, vilka som får en reservplats samt vilka som inte blir antagna.

Har du frågor?

Har du frågor eller funderingar angående våra utbildningar eller något annat du undrar över, vänligen mejla till info@sih.se.