Distans
För dig som vill utveckla och/eller förnya dina kunskaper för att kunna bedriva affärsdriven, ansvarsfull handel som bygger på hållbara beslut med målet att motverka negativ påverkan på mänskliga rättigheter, klimat och miljö.
Denna distansutbildning på 16 veckor riktar sig till dig som har tidigare arbetslivserfarenhet.
2 september 2024
16 veckor, distans
Studietakt: halvfart
Ansök senast 26 augusti 2024
Ansvarsfull handel och hållbara leverantörskedjor (CSDDD) är en kort distansutbildning på halvfart som riktar sig till dig som vill vidareutbilda dig inom ansvarsfull handel. Utbildningen bygger vidare på tidigare arbetslivserfarenhet.
Distansutbildningen går på halvfart. Totalt är utbildningen 16 veckor. I utbildningen ingår ingen LIA (lärande i arbete).
Kursen vänder sig till den som behöver utveckla och/eller förnya sina kunskaper för att kunna bedriva affärsdriven, ansvarsfull handel som bygger på hållbara beslut med målet att motverka negativ påverkan på mänskliga rättigheter, klimat och miljö. Att kunna redogöra för hur företaget agerar med ”tillbörlig aktsamhet” dvs. due diligence kommer ingå i hållbarhetsrapporteringen. Företagen kommer behöva redogöra för sin påverkan på klimat, miljö och mänskliga rättigheter.
Efter fullgjord utbildning har du kompetenser att:
När du fullgjort utbildningen, dvs. uppnått 40 Yh-poäng, får du ett utbildningsbevis.
Utbildningen är 16 veckor på 50% studietakt och innehåller följande kurs:
Yrkeslivserfarenhet minst 1 år
Dokumenterad yrkeserfarenhet inom inköp, upphandling, logistik eller inom hållbarhet. omfattande minst ett år på heltid.
Kontakta oss om du är osäker på om din yrkeserfarenhet uppfyller kraven.
För utbildningen finns en ledningsgrupp som ansvarar för att utbildningen lever upp till angivna mål och att undervisningen bedrivs med god kvalitet. Ledningsgruppen består av en studeranderepresentant, en representant från SIH samt representanter från arbetslivet.
Distansutbildningen går på halvfart. Totalt är utbildningen 16 veckor. Utbildningen innehåller ingen LIA (lärande i arbete).
Utbildningsplattformen stödjer ett arbetssätt som inkluderar; planering, teknisk support, kommunikation och samarbetsmöjligheter mellan studenter, lärande via text, bild och videoföreläsningar, resultat och återkoppling på varje tidigare moment samt information om kommande moment. Utbildningsplattformen bygger på en genomtänkt modell för att säkerställa hög kvalité oavsett vilken kurs det gäller. Det inkluderar; tillgängligt text/bildmaterial, videoföreläsningar, quiz (kunskapskontroll), praktisk användning av kunskapen (inlämningar enskilt eller i grupp), genomgång av andra studenters/gruppers inlämning och tentamen.