SIH intervjuar: Susanne, studerar till Offentlig upphandlare

Susanne Åberg, går första året på utbildningen Offentlig upphandlare.
Är för tillfället målvakt i Morön BK. Tidigare Serbiska A-landslaget, Svenska ungdomslandslaget och även AIK och Djurgården.

Varför valde du distansutbildningen Offentlig upphandlare?
Jag är intresserad av juridik och ekonomi, och denna utbildning prickade in båda delarna. En distansutbildning innebär också mer frihet (under ansvar såklart). Du kan lägga upp din tid så att det passar dig, för min del innebär det att jag kan planera mina träningar och studier. Jag kände också att jag inte ville flytta från Skellefteå just då.

Hur är det att studera på distans?
Jag tycker det fungerar jättebra för att det är tydligt från lärarna och skolan vad som förväntas av en varje vecka. Då är det enkelt att planera sin tid, jag har till exempel valt att plugga på en kurs varje dag. Det är jättebra uppstyrt men kräver också att studenten har disciplin.

Vad tycker du om de platsförlagda träffarna i Stockholm?
Jag tycker det är kul för att man får träffa sina klasskamrater och lärarna. Du får en chans att ställa alla dina frågor till lärarna under föreläsningarna.

Din erfarenhet som fotbollsspelare, är det något som har hjälp dig?
Som en del av ett lag får man lära sig att jobba i team, och som Offentlig upphandlare krävs det att man kan arbeta tvärfunktionellt och med många personer. Genom fotbollen har jag också fått lära mig disciplin och teamwork. Som målvakt är du en egen person också, som står längst bak och pushar på dina lagkamrater. Man måste kunna jobba i grupp och självständigt, det har hjälp mig.

Till sist, vem tycker du ska söka utbildningen Offentlig upphandlare?
Jag tror att man behöver vara framåt, social och nyfiken för att lyckas i yrket. Du behöver ta reda på fakta för att göra så bra upphandlingar som möjligt. Du behöver kunna ta kontakt med alla människor. Du behöver vara nyfiken och vilja lära dig lite om allt, eftersom man förmodligen kommer att upphandla inom så många olika områden.

Rekommenderade artiklar