Så många fördelar upptäckte Kaffekassan med att ta emot två praktikanter

Vilka är Kaffekassan?

Kaffekassan hjälper alla skolklasser, lag och föreningar att tjäna pengar så att de kan förverkliga minnesvärda resor och aktiviteter. Sedan 2015 har Kaffekassan hjälpt fler än 50 000 ungdomar i Sverige, Finland och Norge. 2023 var Kaffekassan även branschens snabbast växande företag i Sverige.

Två praktikanter ger dubbel kraft och dubbla möjligheter

Vid första anblick kan det tyckas krävande att ta emot två praktikanter, men Oskar Söderlund, VD för Kaffekassan, visar på raka motsatsen. Att ta in två praktikanter skapar en miljö rik på samarbete, innovation och effektivitet. Dessutom finns det mycket som både praktikanter och företag kan lära sig av varandra.

Fler perspektiv ger större innovationskraft

När två praktikanter får dela sina styrkor och perspektiv föds kreativa lösningar. Kaffekassan har sett detta ett flertal gånger när två praktikanter lyckades lösa komplexa problem som annars skulle ha förblivit olösta. Tack vare detta har Kaffekassan även kunnat förbättra sina interna processer med nya perspektiv och idéer.

“Jag tror på att ge praktikanter viktiga och meningsfulla projekt. Om arbetsuppgifterna är meningsfulla så blir det enkelt för företaget att se varför man vill investera tid och energi i praktikanterna så de lär sig – för företaget får faktiskt konkreta resultat av det också.”


Oskar Söderlund
VD för Kaffekassan
Bättre samarbete och mer kunskapsdelning

En annan stor fördel med att ta in två praktikanter är att de bidrar med ny kunskap och insikter om de senaste trenderna inom sina fält. Hos Kaffekassan har det visat sig att praktikanter ofta spelar en nyckelroll i kunskapsdelning och främjar samarbete mellan flera avdelningar.

 

Praktikmöjligheter hos Kaffekassan

Kaffekassan engagerar sig för att anpassa praktikplatser utifrån varje praktikants unika styrkor och färdigheter. Att ge meningsfulla projekt stärker dessutom praktikantens färdigheter och främjar företagets utveckling.

 

Här är några praktikplatser som Kaffekassan erbjuder:

 

Digital marknadsförare

Som digital marknadsförare ansvarar du för att utforma och genomföra strategiska kampanjer över flera digitala plattformar. Du får bland annat arbeta med sociala medier, e-postmarknadsföring och SEO för att nå och engagera relevanta målgrupper effektivt.

 

Logistiker/Speditör med hållbarhetsprofil

I rollen som logistiker eller speditör med hållbarhetsprofil ansvarar du för att effektivisera transporten och distributionen av varor. Detta betyder att du får koordinera och övervaka alla steg i leveranskedjan för att säkerställa en hållbar och kostnadseffektiv process.

 

Frontendutvecklare med tillämpad AI

Som frontendutvecklare med tillämpad AI utvecklar du innovativa och användarvänliga gränssnitt för webbplatser och applikationer. Du kommer också att arbeta tätt med designers och backendutvecklare för att optimera den digitala användarupplevelsen.
“Att vara med och se hur Kaffekassan utvecklas är riktigt spännande. Jag själv utvecklas även dagligen inom min roll eftersom jag ständigt lär mig nya saker inom främst marknadsföring men även andra delar av företaget!”


Mica Tholsby
Social Media Manager för Kaffekassan
Ansök om en praktikplats hos Kaffekassan

En praktikplats hos Kaffekassan är mer än bara en praktikplats; det är en möjlighet att hjälpa ungdomar att uppfylla sina drömmar. Om du vill växa i din karriär och brinner för att hjälpa ungdomar, skicka då din ansökan till recruiting@kaffekassan.se.

Rekommenderade artiklar