Intervju med Rebecca Bohlin, utbildningsledare

Vad är roligast med din tjänst?

Att det är en väldigt varierande arbetsroll där varje dag i stort sett är olik den andra. Det är roligt att få arbeta nära både de studerande, kursledare och företag som är verksamma inom branschen som jag är utbildningsledare för.

Om du fick beskriva SIH med tre ord vad skulle du säga då?

Familjär, engagerad och bra sammanhållning.

Hur ser din perfekta arbetsdag ut?

En perfekt arbetsdag för mig är när det är många studerande på plats och man får möjlighet att hinna prata i korridorerna. En rolig del med utbildningsledare rollen är att få arbeta nära de studerande i LIA processen, så om det är en dag med många möten med LIA avstämningar och coachsamtal kring lia tycker jag det är väldigt kul.

Det är fredag och du har precis slutat jobbet – hur spenderar du din helg?

En perfekt helg är att få ligga kvar i sängen med en kopp kaffe tillsammans med min son. Vi gillar att åka på minst en utflykt per helg, så någon av dagarna åker vi i väg på en utflykt, vi gillar att besöka nya platser. På kvällen blir det en god middag antingen tillsammans med vänner eller med min sambo.

Varför ska man läsa en Yh-utbildning?

Du vet att du läser en utbildning som är efterfrågad och eftertraktad från näringslivet. Samt att den längsta kursen är LIA, vilket ger en god möjlighet till anställning efter examen annars väldigt bra arbetserfarenhet från branschen innan du fått examen.

Något intressant om dig innan du började på SIH?

Jag har i många år arbetat i flera olika roller inom hotellbranschen, vilket gör att jag än idag är en riktig hotellnörd.

Rekommenderade artiklar