Intervju med Åke Ohlsson, upphovsmakare av & lärare på utbildningen Företagssäljare inriktning innovation

Varför skapade du utbildning Företagssäljare inriktning innovation och varför behövs den?
Från att ha varit mest antal anställda i stora och medelstora företag, är det nu mest anställda i små- och mikroföretag. Det har startats 122 000 nya företag de senaste 5 åren i Sverige. Bland alla dessa nya företag finns det många som jobbar med innovationer/nya produkter och tjänster och då behövs en helt ny typ av företagssäljare som kan verka i och förstår startup/innovationsprocessen.

En person som utbildar sig till företagssäljare har nytta av sin utbildning hela livet. Jag känner inte till något annat yrke som är mera användbart.

Hur är intresset av studenterna på arbetsmarknaden?
Intresset är stort. Då innovation finns i alla branscher är utbildningen branschoberoende. Överallt poppar det upp så kallade ”hubbar” där det sitter massor av nya företag med innovationer som ska förändra världen till det bättre, jag menar…vem vill inte vara en del av det?

Vem ska söka denna utbildning?
Det är aldrig fel att ha en utbildning till företagssäljare med sig i bagaget, så svaret är egentligen att alla ska söka utbildningen. Men naturligtvis finns det vissa personer som passar bättre än andra. Är man en en entreprenöriell doer som gillar att jobba i team, älskar att hitta nya lösningar träffa nya människor och är serviceminded, ja då är det denna utbildning man ska söka. Vill man in i startupvärlden är det också en bra anledning. Vill man jobba i ett mera moget företag med innovativa produkter eller tjänster, ja då kan det också vara en anledning. Vill man starta ett eget företag i framtiden, då är det ytterligare en anledning.

Vad kan man praktiskt göra efter utbildningen?
Startups och innovationsföretag inom alla branscher behöver duktiga företagssäljare som dels jobbar med att prospektera fram nya försäljningsmöjligheter, men som också kan hjälpa till med finansieringsfrågor. Utbildningen resulterar också i att man får kompetens i att vara behjälplig med att ta fram nya affärsmodeller för att få fart och lönsamhet på försäljningen i Startups och innovationsföretag.

Egentligen är möjligheterna obegränsade med vad man kan göra, det finns så många stimulerande och motiverande miljöer och företag att arbeta i.

Här kan du läsa mer om utbildningen, och här kan du lämna in din ansökan till hösten 2020.

Rekommenderade artiklar