SIH intervjuar: Sanna Norén, Social Zense

Vad gör du i din yrkesroll?
Min roll är delägare i Social Zense. Detta innebär att jag gör många olika delar i bolaget. Mina primära uppgifter är dock HR, ekonomi och sälj. 

Vad motiverar ditt deltagande i ledningsgruppen? 
Utvecklingen inom den digitala marknadsföringen är stor och det gör att vi hela tiden måste hålla utbildningen uppdaterad. Att då var i branschen och hela tiden följa denna utveckling gör att min deltagande är viktigt i ledningsgruppen. Vi rekryterar också löpande vilket gör att kompetensen av mina framtida anställda är något jag värderar väldigt högt. 

Vilka fördelar ser du med utbildningen?
En bred utbildning som ger ett helhetsperspektiv på den digitala marknadsföringen. Jag lägger också stor vikt i att utbildningen har 6 månaders praktikperiod. Studenterna kan då verkligen komma in i företaget, lite som en provanställning. Det gör att de hinner gå igenom många delar av yrket och arbetsgivaren får enklare att anställa direkt efter examen. 

Kan du dela med dig av ett karriärstips till våra studenter? 
Våga göra fel. I vår bransch krävs nytänkande och kreativitet, då måste man chansa lite för att ta reda på vad som faktiskt funkar. 

Vilka aktuella händelser och trender påverkar för närvarande din bransch? 
Allt, den digitala världen är bred och det händer saker hela tiden. Ett exempel är covid, där de blev en stor ökning i ehandel då många fysiska affärer inte gick runt. 

Vad är ditt tips till studerande som söker LIA?
Jag vill se denna frågan från två håll, arbetsgivare och LIA eleven. Som arbetsgivare kollar jag på hur väl utfört ditt CV är och mindre på vad som faktiskt står exakt i det, att strukturera upp det tydligt samt visa kreativitet är en viktig nyckel men också hur du sticker ut från mängden. I det läget är det personliga brevet så viktigt för att få en inblick i dig som person. När du sedan får en intervju, var dig själv. Visa vem du faktiskt är och även här, våga svara fel, de visar att du försöker. Från LIAs sida tycker jag det är viktigt att ni också ställer krav för er själva vad ni vill få ut av er LIA plats. Kan det finnas möjlighet till anställning, har företaget en bra plan för er och vill de verkligen ha er där för att ni ska utvecklas? 

Hur föredrar du att tillbringa en höstlördag? 
En perfekt lördag är i min soffa med tända ljus, en bra film tillsammans med min pojkvän och hund. Lite chark, chips och ett glas rött vin skadar inte.

Rekommenderade artiklar