SIH intervjuar: alumni Julia Sunnerman

Julia Sunnerman har tidigare studerat till Internationell redovisningsekonom på SIH i Stockholm. 

Hur har din karriär sett ut efter examen?
Jag gjorde min LIA på en redovisningsbyrå som heter Win Win Ekonomi AB. Där fick jag också anställning och är kvar än idag. Som anställd fick jag direkt eget kundansvar och var med och byggde upp en ny avdelning för våra minsta kunder där vi kunde använda oss av digitala verktyg och automation i väldigt hög utsträckning.  Efter ett par år som anställd fick jag förtroende att bli teamledare för min avdelning och även i plats i den operativa ledningsgruppen som hanterar mycket bolagsövergripande frågor.

Som kundansvarig redovisningskonsult har min roll varit väldigt bred. Sköter allt från ax till limpa. Bolagsbildningar, löpande bokföring, avstämningar, momsdeklarationer, bokslut, årsredovisningar, inkomstdeklarationer och rådgivning. Som redovisningskonsult jobbar jag också mycket med frågor som kundnöjdhet, lönsamhet i uppdragen och utveckling av interna processer och mål.

 

Vad skulle du vilja säga till de som är redo för nästa steg i karriären och funderar på att söka till SIH?
Sök! Sökl! Sök! Det har verkligen varit en utbildning som förbereder en väl inför arbetslivet. Bra avvägt innehåll i kurserna, utbildningsledare som har varit kompetenta och pedagogiska och lyssnar in studenternas behov och återkoppling.

Rekommenderade artiklar