Snart öppnar ansökningsportalen!

Ansökningsportalen för Stockholm och Malmö öppnar den 4 februari och håller öppet till den 28 april. Här kan du läsa mer om hur du ansöker till våra utbildningar. Portalen hittar du här!

Checklista:

  • Se till att du har alla dina betyg tillgängliga, skanna in dem i första hand.
  • Räkna ut din snittpoäng, det kan du göra det på t.ex. www.studentum.se/bli-student/snittbetyg/. Ta en skärmdump på din uträkning.
  • Om du vill visa på motsvarande kunskaper för någon kurs behöver du bifoga ett arbetsintyg eller liknande underlag som stödjer det.

Har du en utländsk gymnasieexamen? Då behöver du skicka in dina betyg till UHR (Universitets- och högskolerådet) för översättning och bedömning.

Tar du studenten 2019? I din ansökan kan du ”ansöka om att komplettera senare”, då är det viktigt att du skriver in en kommentar om att du tar studenten och fyller i det datum som du får ditt slutbetyg.

Om du vill söka samma utbildning på flera orter måste du lämna in en ansökan per ort. T.ex. en ansökan till Speditör/logistiker med miljöprofil Malmö och en ansökan till Speditör/logistiker med miljöprofil Stockholm.

Vi önskar alla lycka till i årets ansökan!