Student Malin Pennström

Intervju med Malin Pennström - Student på utbildningen Internationell redovisningsekonom

SIH intervjuar: Malin Pennström går första året på utbildningen Internationell redovisningsekonom i Stockholm.

Hej Malin! Vilken utbildning går du och vad fick dig att söka till just denna?

Jag går första året till internationell redovisningsekonom. Att det blev just den utbildningen blev lite av en slump. Jag gillar struktur och ekonomi, så jag tänkte att jag provar då läget på skolan ligger bra till. Utbildningen är två år och innehåller en hel del LIA(lärande i arbete) vilket jag uppskattar då jag har lättare för att lära mig saker praktiskt än teoretiskt. Det känns också lättare att komma ut i arbetslivet efter studierna då.

Vad tycker du är mest lärorikt med utbildningen?

Lärarna är väldigt kunniga och engagerade i sina ämnen vilket inspirerar mig till att lära mig mer. Det har även varit en del grupparbeten som resulterat i att jag lärt mig mer av andra klasskompisar.

Hur har det varit att gå från undervisning i klassrum till att helt studera på distans på grund av Covid-19?

Det har varit ganska tråkigt att man inte kan mötas längre i klassen och prata om saker som vi gjort tidigare. Det blir inte riktigt samma diskussioner. Man blir så instängd hemma när man ändå valt en utbildning som är på plats. Det är ju mycket trevligare att träffa sina klasskompisar på riktigt än att ha alla gruppmöten online. Men man får göra det bästa av situationen och försöka jobba på tills vi kan träffas i skolan igen.

Vad är det bästa med digitaliseringen på grund av Covid-19 som du tar med dig?

Att vi ändå har möjlighet att fortsätta utbildningen och att skolan tar sitt ansvar och ser till att vi ändå får den studietid vi behöver och fortsätter sina lektioner som planerat. För mig är det också skönt att ha en del tid hemma då jag i vanliga fall pendlar rätt långt till skolan, så nu får jag en del studietid över.

Vad hoppas du på att du får med dig ut i arbetslivet efter utbildningen?

Det jag hoppas efter skolan är 100% anställning på en LIA-plats som jag valt med omsorg och trivts på under skolans tid så jag kan fortsätta mitt arbete och känna mig trygg i var jag har landat. Jag hoppas att jag har lyckats möta en del utmaningar under studiernas gång och att jag kan uppskatta nya utmaningar på mitt arbete i framtiden.

Andra inlägg från oss

Studerande intervju

SIH intervjuar: Leif, studerar till Internationell redovisningsekonom i Norrköping

Utbildarna är aktiva i arbetslivet, de är kunniga inom sitt ämne och tar med sig konkreta fall och exempel till föreläsningarna vilket är…

100% i rätt anställning efter examen

6 månader efter examen gör vi på SIH en resultatuppföljning på våra studerande som tagit examen. Årets resultat visar att alla i klassen…

Vill du veta mer om våra utbildningar?

Fyll i vilken utbildning du är intresserad av, så kontaktar vi dig och berättar mer om SIH och våra utbildningar.