Håkan Ölmez Larsson

Håkan Ölmez - LIA på Fraktus

SIH träffade Håkan som gör sin  LIA (praktik) på Fraktus. Håkan läser vår utbildning Speditör/Logistiker med miljöprofil och tar examen i vår.

Hur är en vanlig dag på Fraktus?
Det finns ingen vanlig dag! Det är en kombination av massa saker vilket gör det så himla kul. Ibland räknar jag priser och ledtider på transporter världen över och ibland styr jag om större flöden hos våra kunder. Då och då blir det möten internt samt med kunder, vilket är otroligt spännande och givande!

Till och från driver jag reklamationer från kund mot transportör, kommunicerar med leverantörer & kunder samt övervakar transporter. Vi hjälper våra kunder via telefon och mejl samt arbetar med en rad olika IT-system. Ja, listan är lång men det är väldigt många saker!

Vad är det roligaste med att arbeta med logistik/spedition?
Att få träffa så många intressanta människor och företag världen över. Att kunna påverka branscher till att bli mer effektiva och miljövänliga!

Det dags för många studenter att söka LIA-plats till hösten, har du några tips att ge dem?
Prova på mycket olika saker, erfarenhet kan man aldrig få för mycket av. Gör något som känns givande och roligt, det blir bäst i längden. För att snabbare utvecklas, välj ett mindre företag. En bra lön kommer alltid baseras på prestation, inte en kalkylator på nätet.