studera på distans

Checklista inför höstterminen

Höstterminen närmar sig med stormsteg och det finns en del saker som kan vara bra att tänka på inför starten, oavsett om du ska studera på distans eller på plats.

Checklista inför terminsstart
  • Kom ihåg att ansöka till CSN om studiemedel, terminstiderna hittar du här.
  • Du kan hitta kurslitteratur och framtida klasskompisar i vår facebookgrupp ”Information för studerande på SIH”. Malmö har även en egen grupp som heter ”SIH Malmö”.
  • Om du är i behov av särskilt pedagogiskt stöd under din utbildning ber vi dig vänligen kontakta din utbildningsledare så snart som möjligt. Här hittar du information om särskilt pedagogiskt stöd. Är du osäker på vem som är din utbildningsledare så kan du kontakta info@sih.se så hänvisar vi dig rätt.
Extra checklista för att studera på distans
  • Du behöver en dator och webbkamera. Vi förutsätter att alla som påbörjar en distansutbildningar hos oss har en dator samt en fungerande webbkamera.
  • Vi råder dig att investera i ett par bra hörlurar. Majoriteten av föreläsningarna på distans är förinspelade och för bästa ljudupplevelse krävs ett par bra hörlurar.
  • Planera din studietid. Även på distansutbildningar förekommer grupparbeten och många i klassen kan komma att vara upptagna t.ex. kvällstid.
Andra bra saker att ha koll på:

Hur kommer ni göra i och med corona i höst?
Regeringen publicerade den 28 maj 2021 följande: ”Rekommendationen om att högre utbildning, kommunal vuxenutbildning och annan utbildning för vuxna sker på distans som utgångsläge tas nu bort.”. Denna rekommendation gäller från och med den 1 juni 2021, de skrev även ”Utbildningsanordnare kommer i större utsträckning att kunna bedriva undervisning i sina lokaler igen förutsatt att man följer de råd och rekommendationer som finns.”. Vi på SIH kommer att avvakta under sommaren och följa vilka åtgärder som krävs samt om det är möjligt för oss att uppfylla dem innan vi tar ett beslut om höstens studier kommer ske på plats eller distans.

Hur ser en vanlig skolvecka ut?
På SIH har du cirka 14 timmar föreläsning per vecka. Ofta varvar du mellan 4 och 5 föreläsningspass per vecka (ett föreläsningspass är 3 timmar). Vi har föreläsningar mellan 9-12, 13-16 och i vissa fall 16-19. Utöver föreläsningspassen så tillkommer egenstudier och grupparbeten.

Hur gör jag med matlåda?
I alla våra lokaler finns det kylskåp och mikrovågsugnar.

Hur många kurser läser man samtidigt?
Du läser 2 kurser parallellt, dessa går då på 50 % studietakt vardera.

Går det att jobba samtidigt som jag studerar?
Vi rekommenderar ingen att arbeta heltid samtidigt som du studerar på heltid. Om du behöver arbeta så börja gärna på en lägre omfattning för att sedan öka om du känner att du hinner med.

Hur kommer jag i kontakt med er under sommaren?
Alla våra skolor är stängda från den 16 juli till och med 1 augusti. Före och efter dessa datum går det bra att nå oss på växeln 08 32 22 12 eller info@sih.se.

Följ SIH på våra andra kanaler: LinkedIn, Instagram och Facebook.

Andra inlägg från oss

Emilia Tilly

Ett år sedan ansökan: Emilia Tilly

Det var ett år sedan du sökte till utbildningen Digital marknadsförare, vad har hänt under det här året? Det här året har gått så fort och…

Ny diplomutbildning! Fördjupad säkerhetsskyddsutbildning

Vi är glada att kunna meddela att vi har en ny diplomutbildning som vi erbjuder!

Myndigheten för yrkeshögskolans granskning av IT-säkerhetsspecialist Malmö

Enligt Myndigheten för yrkeshögskolans granskning uppnår vår utbildning IT-Säkerhetsspecialist i Malmö bra kvalitet! I granskningen ses…

Vill du veta mer om våra utbildningar?

Fyll i vilken utbildning du är intresserad av, så kontaktar vi dig och berättar mer om SIH och våra utbildningar.