Aktuellt

Vi söker en Vd/rektor till SIH!

 

Om tjänsten

Utgångspunkten för yrkeshögskolan är att matcha arbetslivets behov av yrkeskompetens med relevanta utbildningar. Det affärsmässiga inslaget i jobbet som vd/rektor på SIH är därför stort och inkluderar ansvar för att nya utbildningar tas fram och att befintliga utbildningar beviljas nya utbildningsstarter. Ett stort kontaktnät med arbetslivet måste alltså underhållas och utvecklas. Som vd/rektor har du verksamhets- kostnads- och personalansvar samt ansvar för skolans systematiska kvalitetsarbete. Du är representant i utbildningarnas ledningsgrupper och har ett pedagogiskt ansvar där det ingår att reflektera, tolka och tydliggöra mål och resultat för samtliga kurser. Detta innebär att du tillsammans med de runt omkring dig utvärderar och analyserar utbildningarnas resultat och vidtar nödvändiga åtgärder till förbättringar. Skolans lärare består i huvudsak av konsulter och det ligger i vd/rektors ansvar att se till att alla utbildningar har kompetenta lärare och att de bedrivs enligt YH-myndighetens regelverk.

Din profil

Vi söker dig som har en akademisk examen och flerårig dokumenterad chefserfarenhet samt kunskaper i ekonomi, avtal och en god IT-kompetens. Du har erfarenhet av affärsutveckling och kan styra skolan mot framtida mål med attraktiva utbildningar. För detta krävs det att du är analytisk, strategisk och handlingskraftig samt har förmåga att skapa goda relationer med samarbetspartners i näringsliv och organisationer. Du har också förmåga att skapa ett gott arbetsklimat för såväl medarbetare som studenter. Du är kommunikativ och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Som vd/rektor behöver du också vara en lyhörd, tydlig, och synlig pedagogisk ledare med fokus på kvalitet.

Vad erbjuder vi?

Vi erbjuder en spännande och utvecklande jobb i ett etablerat kunskapsföretag med gott renommé och starka samarbetspartners. Vi erbjuder marknadsmässiga anställningsvillkor, tillsvidareanställning på heltid med placering i Stockholm

Är du intresserad?

Skicka CV och personligt brev senast den 15/1 till bengt.dotevall@sih.se. Frågor besvaras av Bengt Dotevall och Claes Ringqvist, tel. 08 32 22 12.

Bakgrund

Stockholms Internationella Handelsskola (SIH) utvecklar och erbjuder yrkeshögskoleutbildningar med internationellt fokus inom ekonomi och IT som ger studerande och arbetsmarknad efterfrågad kompetens. Idag har vi drygt 400 studenter fördelade på sex olika yrkeshögskoleutbildningar i Stockholm och två i Malmö. Samtliga utbildningar är tvååriga med ett intag per år. Skolan i Stockholm ligger på Katarinavägen vid Slussen och skolan i Malmö ligger på Skeppsbron. Mer information om oss som utbildningsföretag finns att läsa på www.sih.se