Aktuellt

Imponerande resultat!

Årets statistik visar att imponerande 95,9 % av de som examinerades från SIH i Stockholm och Malmö i våras, idag har ett arbete som överensstämmer helt eller till största delen med utbildningen de läst. Detta kan jämföras med Yrkeshögskolans snitt (2016) på 67%. Också värt att nämna är att resterande 4,1 % antingen arbetar inom närliggande område eller reser.

Speditörerna/Logistikerna går ut på LIA!

Idag den 23/10 startade speditörernas/logistikernas LIA-period! Företagen som tar emot studenter från SIH detta år är allt ifrån modeföretag till renodlade speditionsföretag. Några exempel är Odd Molly, Furniturebox, Bring, Daniel Wellington, Fraktus, Geodis, SJ, Coop, Linas matkasse, Apotea, Happy Pluggs, Di Luca, Electrolux, Jetpak, JF Hillebrand, GE Healthcare, Tullsupport, Venue Retail Group, Urban Deli, Spirit, Åhléns, Arcona/CS Logistics och Smartchain Logistics. Vi önskar alla studenter lycka till ute på praktikplatserna! Läs mer om utbildningen till Speditör/Logistiker med miljöprofil här.

Äntligen dags för LIA!

I måndags den 18/9 gick startskottet för inköparnas 30 veckor långa LIA-period! Bland de företag som tar emot inköpsstudenter från SIH detta år finns bland annat H&M, ICA, Bauhaus, SAS, JM, Odd Molly, Alfa Laval, Coop, Åhléns, Scania, Ivyrevel och ATP Atelier. Här kan du läsa mer om var tidigare studenter gjort sin praktik och var de arbetar idag.

Nu är höstterminen igång!

Nu är höstterminen igång och vi vill hälsa alla nya studenter och lärare välkomna till SIH! Är du också intresserad av att börja studera hos oss så öppnar ansökningsportalen i februari. Du kan läsa mer om detta under fliken Ansök.

Har du läst utbildningen Internationell inköpare och letar efter ett nytt jobb?

1280px-H&M-Logo.svgHar du läst till Internationell inköpare på SIH och har en passion för mode? H&M är just nu i stort behov av inköpsassistenter till både butik och online. Läs mer och ansök på: http://career.hm.com/content/hmcareer/en_se/findjob/jobs/imported/2017/5/29/00204490.html

Ansök till vår utbildning Speditör/Logistiker med miljöprofil!

En logistiker, eller speditör som det även kallas, har i uppgift att hitta de bästa, mest miljövänliga och kostnadseffektiva transportlösningarna. Det är ett utmanande arbete som kräver allt från språkkompetens till kunskaper om transportbranschen och hållbarhet. Här nedanför kan du läsa om Alma och Olivia som läser denna utbildning och som ska göra sin praktik i höst!

Alma Bäckman – Studerar på SIH och ska göra sin praktik på Furniturebox

Jag valde att studera på SIH för att utvecklas inom handelsbranschen som jag har arbetat inom i ett par år, senast som avdelningsansvarig i butik. Jag har alltid varit intresserad av att planera och strukturera så därför föll det naturligt att vidareutbilda mig inom logistik. Man kan tro att logistik bara handlar om att arbeta som en traditionell speditör på ett transportföretag, men idag agerar logistikyrken som en knytpunkt inom många företag – inte minst sagt inom handelsbranschen. Utbildning på SIH fångade mitt intresse för att de erbjuder många grundläggande kurser och en lång LIA-period vilket är det viktigaste för mig. Många kurser har också ett miljöperspektiv som börjar bli ett allt viktigare fokus på företag idag. Jag ska tillbringa min LIA-period på Furniturebox, ett e-handelsföretag som säljer möbler.

Hos Furniturebox kommer jag att få arbeta självständigt med egna arbetsuppgifter och ansvarsområden. Jag kommer till en början att få prova på flera olika områden inom logistiken för att hitta det som jag passar bäst för. Personligen är jag just nu intresserad av tullhantering. Inför framtiden hoppas jag på att kunna utvecklas inom e-handel, gärna i ett växande företag.  Jag vill också prova på att arbeta inom inköp – logistik och inköp går hand i hand så därför öppnar utbildningen på SIH dörrar till fler yrkesområden än bara logistik.

Olivia Bengtsson – Studerar på SIH och ska göra sin praktik på Daniel Wellington

Jag sökte till SIH efter att jag hade jobbat med lager- och butikslogistik under en kortare tid och ville fördjupa mig i ämnet och hur man kan arbeta med logistik på en global nivå med en miljösynvinkel. Jag kommer att göra min praktik på Daniel Wellington, med start inom Operations på lager och sedan vidare till Logistik inom Supply Chain och hållbarhet. Jag sökte praktik på Daniel Wellington för att det är ett globalt, ungt och växande företag där jag tror jag kommer få användning av min tidigare erfarenheter inom logistik. I framtiden vill jag arbeta inom Supply Chain logistik med fokus på hållbarhet och miljön.  Jag vill få en förståelse av hela kedjan, från produktion till kund och arbeta med att hitta nya lösningar som både är effektiva och skonsamma för miljön, och med ett genomgående hållbarhetstänkande.

 

Följ oss på Facebook eller LinkedIn om du vill vet mer om vad som händer på SIH!

e943ecc8-5be2-4768-a17e-1b829b908afe7b24d431-b33f-4266-8e00-6ec431907477