Aktuellt

Har du läst utbildningen Internationell inköpare och letar efter ett nytt jobb?

1280px-H&M-Logo.svgHar du läst till Internationell inköpare på SIH och har en passion för mode? H&M är just nu i stort behov av inköpsassistenter till både butik och online. Läs mer och ansök på: http://career.hm.com/content/hmcareer/en_se/findjob/jobs/imported/2017/5/29/00204490.html

Ansök till vår utbildning Speditör/Logistiker med miljöprofil i Malmö!

Ansökningsportalen är nu stängd för alla utbildningar i Stockholm, men du kan fortfarande ansöka till Speditör/Logistiker med miljöprofil i Malmö!

En logistiker, eller speditör som det även kallas, har i uppgift att hitta de bästa, mest miljövänliga och kostnadseffektiva transportlösningarna. Det är ett utmanande arbete som kräver allt från språkkompetens till kunskaper om transportbranschen och hållbarhet. Här nedanför kan du läsa om Alma och Olivia som läser denna utbildning och som ska göra sin praktik i höst!

Alma Bäckman – Studerar på SIH och ska göra sin praktik på Furniturebox

profilAlma_SIHJag valde att studera på SIH för att utvecklas inom handelsbranschen som jag har arbetat inom i ett par år, senast som avdelningsansvarig i butik. Jag har alltid varit intresserad av att planera och strukturera så därför föll det naturligt att vidareutbilda mig inom logistik. Man kan tro att logistik bara handlar om att arbeta som en traditionell speditör på ett transportföretag, men idag agerar logistikyrken som en knytpunkt inom många företag – inte minst sagt inom handelsbranschen. Utbildning på SIH fångade mitt intresse för att de erbjuder många grundläggande kurser och en lång LIA-period vilket är det viktigaste för mig. Många kurser har också ett miljöperspektiv som börjar bli ett allt viktigare fokus på företag idag. Jag ska tillbringa min LIA-period på Furniturebox, ett e-handelsföretag som säljer möbler.

Hos Furniturebox kommer jag att få arbeta självständigt med egna arbetsuppgifter och ansvarsområden. Jag kommer till en början att få prova på flera olika områden inom logistiken för att hitta det som jag passar bäst för. Personligen är jag just nu intresserad av tullhantering. Inför framtiden hoppas jag på att kunna utvecklas inom e-handel, gärna i ett växande företag.  Jag vill också prova på att arbeta inom inköp – logistik och inköp går hand i hand så därför öppnar utbildningen på SIH dörrar till fler yrkesområden än bara logistik.

Olivia Bengtsson – Studerar på SIH och ska göra sin praktik på Daniel Wellington

profil_SIHJag sökte till SIH efter att jag hade jobbat med lager- och butikslogistik under en kortare tid och ville fördjupa mig i ämnet och hur man kan arbeta med logistik på en global nivå med en miljösynvinkel. Jag kommer att göra min praktik på Daniel Wellington, med start inom Operations på lager och sedan vidare till Logistik inom Supply Chain och hållbarhet. Jag sökte praktik på Daniel Wellington för att det är ett globalt, ungt och växande företag där jag tror jag kommer få användning av min tidigare erfarenheter inom logistik. I framtiden vill jag arbeta inom Supply Chain logistik med fokus på hållbarhet och miljön.  Jag vill få en förståelse av hela kedjan, från produktion till kund och arbeta med att hitta nya lösningar som både är effektiva och skonsamma för miljön, och med ett

Fyll i din ansökan på http://sihmalmo.se/ansok/

Visste du att många av våra studenter får en anställning innan de avslutat sin utbildning?

Just nu gör 14 av våra inköpsstudenter sin praktik på H&Ms inköpsavdelning och samtliga har också fått en anställning. Du kan läsa mer om vad som händer på skolan och vart våra studenter gör sin praktik på vår Facebook-sida!

Ansök till utbildningen IT-säkerhetsspecialist!

Vill du gör något annat med dina IT-kunskaper?
Ansök till vår nya utbildning IT-säkerhetsspecialist idag!
Läs mer och ansök här: http://sih.se/vara-utbildningar/it-sakerhetsspecialist/

Se vår reklamfilm för utbildningen här: https://www.youtube.com/watch?v=NDc4viVQy0A

Utbildningar med start 21 augusti 2017:

  • Digital marknadsförare – Stockholm
  • Internationell inköpare – Stockholm
  • Internationell redovisningsekonom – Stockholm
  • IT-säkerhetsspecialist – Stockholm
  • Offentlig upphandlare – Distans
  • Speditör/Logistiker med miljöprofil – Malmö och Stockholm

Sista ansökningsdag är 8 maj.

Följ oss på Facebook eller LinkedIn om du vill vet mer om vad som händer på SIH!

e943ecc8-5be2-4768-a17e-1b829b908afe7b24d431-b33f-4266-8e00-6ec431907477